Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Beter vindbaar worden in Google? Met SEO zorgen we voor dat uw website of webshop meer bezoekers, leads en omzet krijgt vanuit Google. SEO is een resultaatgericht kanaal, want uw doelgroep is al actief op zoek naar uw producten of diensten.

Gratis SEO Audit Aanvragen
 • Een continue passieve bezoekersstroom opbouwen

 • Lange termijn strategie

 • Resultaatgericht kanaal

 • Jezelf als autoriteit positioneren in de markt

 • Draagt bij aan de gehele website-ervaring

De waarde van SEO

Elke seconde worden er in Nederland rond de 40.000 zoekopdrachten in Google gedaan. Consumenten en bedrijven die zoeken in Google naar uw product of dienst, hebben een probleem dat opgelost moet worden. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat u goed vindbaar bent in Google op relevante zoekwoorden, zodat uw doelgroep die al op zoek is naar uw product of dienst effectief bereikt wordt.

In tegenstelling tot advertenties in Google (SEA) is zoekmachine optimalisatie een lange termijnstrategie. Voor een SEO traject wordt gemiddeld drie tot zes maanden genomen. Met betaalde advertenties is resultaat direct zichtbaar, maar voor zoekmachine optimalisatie is een investering vooraf nodig, voordat er resultaat behaald wordt.

Daar in tegen is zoekmachine optimalisatie wel duurzaam, want stop je er mee dan blijven de resultaten in stand. Met advertenties in Google is de vindbaarheid direct verdwenen als de campagnes stoppen. Ga je voor direct resultaat of duurzame lange termijngroei? Uiteraard kan ik u geheel vrijblijvend adviseren op basis van uw doelstellingen en wensen.

tonyonlinemarketing

Meer bezoekers, leads en omzet met SEO

‘Elke dag zijn er personen die uw product of dienst zoeken in Google. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf op het juiste moment zichtbaar is’

Vrijblijvend kennis maken?

Met SEO verbeteren we de gehele website

Naast dat SEO een resultaatgericht kanaal is heeft SEO nog een belangrijk voordeel: het verbeterd de gehele website en daardoor wordt kans op conversies ook groter voor andere kanalen (offline promotie, sociale media, e-mail marketing en SEA). Met SEO verbeteren we de gebruikerservaring (UX), leveren we meer waarde aan alle bezoekers, verhogen we de conversie van uw website en wordt uw website beter vindbaar in Google.

De waarde van SEO, is veel meer dan alleen ‘hoger scoren in Google’. Dit maakt dat SEO van alle onlinemarketing kanalen mijn grootste passie heeft. Als SEO-specialist kan ik uw helpen om meer resultaat te halen uit uw website of webshop.

Waar bestaat SEO uit?

SEO bestaat uit content, techniek en linkbuilding. Elk onderdeel is belangrijk, maar afhankelijk van uw situatie kan een bepaald onderdeel belangrijker zijn.

onderdelenSEO

SEO: content

Content is de kern van SEO en in mijn optiek het belangrijkste onderdeel. Dit komt, omdat er een simpele regel geld: als je op bepaalde zoekwoorden gevonden wilt worden dan moet je hier over schrijven (content maken). Content wordt ook wel beschreven als ‘on-page SEO‘. Het is het proces van nieuwe pagina’s maken en huidige pagina’s optimaliseren, zodat ze zoekwoord gericht zijn en dus meer bezoekers vanuit Google realiseren. Met uiteindelijk als resultaat meer leads en omzet.

Meer over content

SEO: techniek

Technische SEO is een vrij breed begrip, want het heeft betrekking op diverse aspecten:

 • Website (URL) structuur
 • Snelheid
 • Gebruikerservaring (UX)
 • Indexatie website (crawlability)

De bovenstaande zijn vier belangrijke voorbeelden, maar technische SEO is nog breder. Met technische SEO kun je bijvoorbeeld ook aangeven welke pagina’s het belangrijkst zijn voor de rankings in Google. Of Google extra informatie geven over een bepaalde pagina (structured data). Technische SEO is van cruciaal belang, want als bijvoorbeeld een website niet goed ge├»ndexeerd is dan kan de website geen organische bezoekers realiseren. Op de technische SEO pagina vind u een uitgebreide uitleg van technische SEO.

Meer over technische SEO

SEO: linkbuilding

Linkbuilding is het proces van meer (back) links verkrijgen, zodat de autoriteit van een website verhoogd wordt. Linkbuilding kan wat abstract overkomen, maar het is in simpele woorden: ‘des te meer andere websites verwijzen naar uw website, des te meer uw website gezien wordt als een betrouwbare en relevante website’. De betrouwbaarheid en relevantie wordt geuit in de autoriteit score (0 tot 100). Hoe hoger de autoriteit hoe groter de kans op hogere posities in Google.

backlinkprofileintegrity

Hier boven zie je de huidige score van deze website en het aantal backlinks (bron: Ahrefs). Linkbuilding is belangrijk voor SEO, maar het heeft in mijn optiek minder prioriteit dan techniek en content (afhankelijk van de situatie). Dit komt omdat:

 • Links verkrijgen (veel) geld kan kosten
 • Afhankelijk bent van externe partijen
 • De concurrentie een grote rol speelt bij de mate van autoriteit die nodig is

Als u in een competitieve branche zit (bijvoorbeeld kleding online verkopen), dan is een hoge autoriteit score zeer belangrijk, maar heeft uw een garage in een specifiek gebied dan kan de relevantie een stuk lager zijn. Het verkrijgen van meer backlinks kan altijd bijdragen aan betere posities in Google, maar de context is meer van belang.

Uw bedrijf laten groeien met SEO

SEO is veelzijdig en kan soms wat ingewikkeld over komen. Als u meer met SEO wilt doen, advies wilt of gewoon benieuwd bent naar de groei potentie help ik u graag. Ik start altijd met een vrijblijvende audit waarbij content, techniek en linkbuilding geanalyseerd word. Met deze waardevolle inzichten, kunnen we op basis van uw doelstellingen en wensen bepalen wat de beste aanpak is.

Wilt u meer informatie of eens sparren over de SEO kansen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met me op, want ik help u graag.

Gratis SEO Audit Aanvragen